“De eerste training van het persoonlijk leiderschap traject vanuit Corparis waar ik aan mee ga doen, ik ben benieuwd!”

Persoonlijk leiderschap traject
Als enige dokter en zorgprofessional in het trainingsgroepje voel ik me toch een beetje een vreemde eend in de bijt. Gelukkig maakt het niet uit wat voor achtergrond je hebt, want uiteindelijk komen we allemaal voor hetzelfde doel, namelijk onszelf weer een stukje verder ontwikkelen.

 

De trainers gaan enthousiast met ons aan de slag. We doen een oefening waarmee we visualiseren hoe het met onze 4 bronnen van energie gesteld is: ons hoofd, ons hart, ons gedrag (handen) en onze intuïtie (helder bewustzijn). We horen hoe deze bronnen van invloed zijn op elkaar en hoe je aan de verschillende knoppen kunt draaien.

“Gelukkig maakt het niet uit wat voor achtergrond je hebt, want uiteindelijk komen we allemaal voor hetzelfde doel, namelijk onszelf weer een stukje verder ontwikkelen. ”

Accountability
Vervolgens gaat het over ‘accountability’. Wat betekent dat, was mijn vraag. Nou het gaat hierbij dus over doen wat nodig is voor het gewenste resultaat. Bij ‘accountable’ gedrag gaat het om in beweging komen om tot een bepaald doel te komen. En ja, daar is ook lef voor nodig.

Toepassen in de praktijk

Tijdens de training dwaalden mijn gedachten af naar de spreekkamer, hoe kan ik de dingen die ik leer zelf en in praktijk toepassen?

 

Persoonlijk weet ik dat als mijn hoofd wat vol wordt, het helpt om letterlijk in beweging te komen door te gaan wandelen of sporten. In de spreekkamer zie ik regelmatig mensen met overspannenheidsklachten, het model van de 4 bronnen van energie is hierin ook goed toepasbaar. Hoe gaat het mentaal, hoe voel je je, hoe gedraag je je en waar haal je voldoening uit? En aan welke knoppen kunnen we samen draaien om je je beter te laten voelen?

 

Later die week had ik iemand op mijn spreekuur waar het niet lekker liep in het werk. Het ‘accountability’ model schoot door mijn hoofd. Ik stelde hem de vraag wat hij zélf kon doen in het geheel en heb daarmee geprobeerd hem ook een stukje persoonlijk leiderschap mee te geven. Nu op naar de volgende training en aan de slag met mijn eigen persoonlijke ontwikkelplan!

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.