De Corparis podcast met Boudewijn

Boudewijn, 34 jaar oud, is arts. Een bijzonder verhaal: hij begon als roeier en studeerde later pas geneeskunde. Boudewijn: “Ik wilde arts worden omdat ik graag met mensen wil werken en ik vind biologie en natuurkunde interessante vakken.”

 

Studietijd

Tijdens zijn studie vond hij de theorie niet zo boeiend. Toen hij coschappen liep in het ziekenhuis, begon hij het echt leuk te vinden. Hij maakte kennis met verschillende medische specialismen en koos uiteindelijk voor chirurgie.

 

Werken bij Corparis

Boudewijn vertelt over hoe hij bij Corparis terecht is gekomen: “Na een jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt, kwam ik erachter dat ik niet op m’n plek zat.” Boudewijn ging op zoek naar andere mogelijkheden, buiten het ziekenhuis. Hij kwam bij Corparis terecht vanwege het uitgebreide netwerk en de goede ondersteuning bij het vinden van opdrachten buiten het ziekenhuis. “Ik werk nu in een psychiatrisch ziekenhuis. Een groot deel is acute psychiatrie. Ik heb het enorm naar m’n zin.”

 

Boudewijn vindt dat de samenwerking met Corparis uitstekend is. Hij heeft een behulpzame consultant. “Ik vind het leuk dat ik me ook op persoonlijk vlak kan ontwikkelen”. Zo heeft hij de MapsTell training gevolgd en vond deze heel leerzaam en praktisch inzetbaar.

 

Toekomst

Hij heeft geen concreet pad voor de toekomst uitgestippeld. Boudewijn wil vooral genieten van wat er op zijn pad komt. Hij roeit niet meer, maar geeft als roeitrainer zijn ervaring en vaardigheden door aan jonge atleten.

 

Boudewijns advies aan jonge artsen: “Zoek een baan die echt bij je past, of dat nu binnen of buiten het ziekenhuis is.” Hij is blij met de steun van Corparis en het netwerk van Corparis om buiten het ziekenhuis werk te vinden.

 

Boudewijns verhaal laat zien hoe hij zijn passies en vaardigheden combineert in zijn werk als arts en coach.

 

Ook aan de slag binnen de zorgsector?
Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op! 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze podcast? Neem voor vrijblijvende vragen gerust contact met ons op of vul direct de DNA check in om te kijken of wij bij elkaar passen!

Comments are disabled.