Het reisverhaal van Tara

DNA (3)

Tara (33) startte haar carrière als psycholoog in de forensische tbs zorg en wilde dat combineren met werk in de basis-ggz. Na het behalen van haar BIG-registratie ging ze als gz-psycholoog aan de slag. Dat beviel haar zo goed, dat zij zich sinds 2020 volledig richt op het werk in de GGZ, maar dan als zelfstandige via Corparis. Lees hieronder meer over de reis van Tara.

Van tbs-kliniek naar GGZ

Op dit moment heeft Tara twee opdrachten waarin ze vooral werkt met EPA-patiënten. Mensen met een ernstige psychiatrische aandoening voor wie ze als psycholoog veel kan betekenen. “De aandoeningen zijn vaak chronisch en de mensen zelf hebben meestal al de moed opgegeven. Maar door samen te kijken hoe we de ergste klachten kunnen verlichten, kunnen we de kwaliteit van hun leven verhogen. Sommigen zijn weer in staat om mee te draaien in de maatschappij.”

Ook aan de slag binnen de GGZ?
Bekijk onze vacatures in de zorg of neem vrijblijvend contact met ons op! 

Creatieve impuls door vrijheid

In de GGZ voelt Tara zich als een vis in het water. “Ik vind het leuk om samen te werken in een team waarin alle betrokken disciplines samenwerken, van psychiater tot werkbemiddelaar. Wat het werk ook aantrekkelijk maakt, is dat ik de vrijheid heb om eclectische zorg te bieden, dus de beste zorg voor elk individu op basis van evidence based kennis. Dat geeft me een creatieve impuls.”

Naast haar werk in het team werkt ze ook als EMDR-practitioner en biedt ze online traumabehandelingen. “In de coronatijd bleek dat een intensieve behandeling ook heel goed via Teams kan. Mensen kwamen na jaren van PTSS-klachten af na een online traject. Voor mij als zelfstandige is die combinatie van offline en online behandelen ideaal.”

Nieuwsgierig of jij ook zo goed bij Corparis past? Doe de DNA check om te kijken of we bij elkaar passen!

Het gemak van Corparis

Ze koos vanaf het begin bewust voor detachering via Corparis. “Ik vond het spannend om mijn vaste baan en de zekerheid los te laten. Via de contacten van Corparis zou ik zeker werk vinden. Ik vond het ook prettig dat ze alles weten over de rechten en plichten van opdrachtgevers en opdrachtnemers.”

“Ondertussen heb ik zelf voldoende contacten en ben ik een stuk wijzer. Maar ik vind het nog steeds fijn dat Corparis me op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen, anders moet ik dat allemaal zelf uitzoeken.” Tara had eerst het plan om ook andere werkvelden binnen de GGZ te verkennen – elk half jaar een andere opdracht. “Maar ik vond het op elke werkplek zo leuk dat ik tot nu toe elke opdracht met plezier verleng.”

Meer weten over detacheren in de zorg? Lees het op onze website! 

Comments are disabled.