Het reisverhaal van Jenneken

Foto 2 - Jenneken

Waarom stoppen als je gepensioneerd bent? Jenneken is de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd, maar werkt nog twee dagen in de week als specialist ouderengeneeskunde en regiebehandelaar in de GGZ, via Corparis. Het werk is veel te boeiend en de werkomgeving veel te leuk om er mee op te houden. Lees meer over de reis van Jenneken.

Een leven lang leren in de GGZ

Toen Jenneken voor een studie geneeskunde koos, wist ze al dat ze huisarts, psychiater of geriater zou willen worden. Uiteindelijk heeft ze in haar lange carrière al deze verschillende stromingen gecombineerd. De eerste tien jaar was ze huisarts in Assen, daarna werkte ze 17,5 jaar als huisarts/manager in de psychiatrie. Ondertussen liet ze zich omscholen tot specialist ouderengeneeskunde en was ze in die functie werkzaam in diverse verpleeghuizen.

Ook aan de slag binnen de GGZ?
Bekijk onze vacatures in de zorg of neem vrijblijvend contact met ons op! 

Specialist ouderengeneeskunde ook als regiebehandelaar

In haar huidige opdracht via Corparis komt al die kennis en ervaring samen. “In de GGZ-instelling waar ik al eerder werkte, waren ze op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde, specifiek voor ouderen met een bipolaire stoornis. Een paar jaren geleden zou ik dan onder een psychiater gewerkt hebben, daar had ik geen zin meer in. Maar door het grote gebrek aan psychiaters kan tegenwoordig ook een specialist ouderengeneeskunde als regiebehandelaar optreden bij deze doelgroep. Daar wil ik nog wel graag mijn tanden in zetten.”

Heerlijk dat Corparis meedenkt

Ze was de zestig al gepasseerd toen ze al zelfstandige aan de slag ging. “Ik had zin om nog nieuwe dingen te doen, meer doelgroepen te leren kennen. Met mijn ervaring kan ik overal terecht. Maar ik vind het heerlijk dat Corparis met mij meedenkt en meezoekt als een opdracht ten einde is. Het Corparis team beschermt me ook. Ik ben eigenlijk al met pensioen en wil echt niet meer dan twee dagen werken. Zij houden mij goed in de gaten en weten precies wat bij me past.”

Nieuwsgierig of jij ook zo goed bij Corparis past? Doe de DNA check om te kijken of we bij elkaar passen!

Psychiatrie als spiegel

De opdracht binnen de GGZ is een perfecte match. “De GGZ voelt voor mij als een warme deken. Ik vind het soort mensen dat hier werkt leuk en de psychiatrie houdt je voortdurend een spiegel voor. Zie ik hier een toestandsbeeld of heb ik simpelweg te maken met bijzonder gedrag dat al dan niet strookt met mijn eigen normen en waarden? Daardoor groei ik nog elke dag in mijn vak.”

Meer weten over detacheren in de zorg? Lees het op onze website! 

Comments are disabled.