Het reisverhaal van Mark

Pasfoto Mark Stam

Geboeid door de basis-GGZ

Basispsycholoog Mark Stam (28) wilde na zijn afstuderen op zoveel mogelijk verschillende werkplekken ervaring opdoen. Maar nu hij via Corparis in de basis-GGZ werkt, wil hij daar voorlopig niet meer weg: er valt nog zoveel te leren. Lees meer over de carrière van Mark.

Veel werkplekken verkennen

Via zijn oude stagebegeleider deed Mark na zijn studie eerst een zwangerschapsvervanging in de ouderenzorg. Maar hij was benieuwd naar meer. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn in de klinische praktijk in de GGZ? Of in de forensische zorg of in verslavingsklinieken?

 

Na een gesprek met Corparis kreeg hij de mogelijkheid om op al die verschillende plekken ervaring op te doen. De eerste opdracht was in de ouderenzorg, omdat hij daarin al ervaring had. In oktober 2023 volgde een klus in de basis-ggz, wat een schot in de roos bleek.

Ook aan de slag binnen de GGZ?
Bekijk onze vacatures in de zorg of neem vrijblijvend contact met ons op! 

Mensen echt van hun klachten afhelpen

“De ouderenzorg is heel leuk en uitdagend en heeft veel te bieden. Als een oudere in een verpleeghuis een depressie heeft of afwijkend gedrag vertoont, zijn er goede strategieën om daarmee om te gaan. Daarmee kun je de kwaliteit van leven van de patiënt in die laatste maanden of jaren nog flink verhogen. Maar het geeft ook ontzettend veel voldoening als je een twintiger echt van angstklachten af kan helpen.”

Nieuwsgierig of jij ook zo goed bij Corparis past? Doe de DNA check om te kijken of we bij elkaar passen!

Doorontwikkelen binnen de GGZ

Mark werkt in de eerste lijn en behandelt mensen met psychische klachten die zijn doorverwezen door hun huisarts. “De insteek is om mensen snel van hun klachten af te helpen in een intensief en kortdurend traject van maximaal 10 sessies.”

 

De GGZ spreekt hem niet alleen aan vanwege de voldoening die het werk geeft, maar ook omdat hij daar in aanraking komt met veel verschillende soorten psychopathologie. Dat biedt hem de mogelijkheid om zich in de behandelingen van al die stoornissen te verdiepen.

 

Zijn ambitie om meer werkplekken te verkennen staat op een laag pitje. “Ik wil mezelf doorontwikkelen binnen de GGZ.” Het is mijn ambitie om in de loop van mijn carrière de gz-opleiding nog te doorlopen en zelf als regiebehandelaar op te treden.”

Meer weten over detacheren in de zorg? Lees het op onze website! 

Comments are disabled.