Paul Witters werkt al vijftien jaar in de woningcorporatiebranche, waarvan anderhalf jaar via Corparis. Als woonmakelaar heeft hij het erg naar zijn zin binnen deze functie. Daarnaast zoekt hij zijn uitdagingen in nevenfuncties, zoals het ambassadeursschap van Corparis.

Persoonlijk contact
Anderhalf jaar geleden kwam Paul in contact met Corparis. Via zijn vorige werk bij een detacheringsbureau kende hij al een paar mensen van Corparis. “Corparis sprak me aan omdat het niet een te groot, maar ook niet een te klein bureau is. Het contact was persoonlijk en ik kreeg er meteen een goed gevoel bij.”

Ambassadeursschap
Vanaf het begin heeft Paul aangegeven geïnteresseerd te zijn in het ambassadeursschap. “Na vijftien jaar in dezelfde branche te werken, vind ik het nog steeds leuk als interimmer; ik vind het boeiend om te zien hoe elke corporatie anders te werk gaat en interessant om nieuwe mensen te leren kennen, maar de werkzaamheden zijn wel overal ongeveer hetzelfde. Voor mij ligt de uitdaging dan ook meer in andere activiteiten en daar is het ambassadeursschap een voorbeeld van.

 

“Na vijftien jaar in dezelfde branche te werken, vind ik het nog steeds leuk als interimmer.”

 

Het werken met mensen, training geven en mensen coachen, dat is waar Paul energie van krijgt. Daarom heeft hij ook gekozen voor het ambassadeursschap. “Ik had nu klaar moeten zijn met het traject, maar corona gooide roet in het eten. Ik ben in februari begonnen. Toen hebben we ook een groepssessie gehad van twee dagen, dat vond ik erg leerzaam. Daarna liep het traject vertraging op wegens de coronamaatregelen. We hebben een aantal dingen thuis en online kunnen doen, maar gelukkig beginnen we in september weer met een groepssessie.”

Goede reputatie
Paul wordt zelf ook begeleid door een ambassadeur. Die begeleiding vanuit Corparis spreekt hem erg aan: “De lijntjes zijn erg kort bij Corparis. Het contact verloopt daarom soepel. Je kunt altijd iemand bereiken, geen gedoe er omheen. Ook wanneer er een nieuwe opdracht is, kan het snel gaan. Binnen korte tijd kun je op gesprek komen en ondertussen word je goed op de hoogte gehouden.” In de loop der jaren heeft Paul een goede naam opgebouwd binnen de branche en dat wil hij graag zo houden. “Ik heb een goede reputatie opgebouwd en Corparis gaat daar netjes mee om. Dat vind ik fijn om te weten.”

 

“De lijntjes zijn erg kort bij Corparis. Het contact verloopt daarom soepel.”

 

Studie makelaardij
Paul haalt zijn uitdaging niet alleen uit het ambassadeursschap, hij studeert ook nog makelaardij. “De opleiding ligt in het verlengde van mijn werkzaamheden. Er zijn namelijk ook woningcorporaties die zich bezighouden met de verkoop van woningen. Ik wil geen makelaar worden of op een makelaarskantoor werken, maar wat me wél interessant lijkt, is werken bij een corporatie die de verkoop van woningen zelf doet.” Ook het werken op interimbasis is wat hem nog steeds aanspreekt. “Als ik gemiddeld ergens een jaar kan werken, vind ik dat ideaal. Als je namelijk op een bepaald moment ergens te lang zit, dan is het nieuwe en het frisse ook van mij af, dus dan is het weer tijd voor iets nieuws.”

 

“Werken bij een woningcorporatie die zich ook bezighoudt met de verkoop van woningen, lijkt me interessant.”

 

Enthousiast geworden?

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.