ZZP’er Frank werkt bij Corparis als woonconsulent

Kun je ook via Corparis werken als je ZZP’er bent? Ja dat kan! Frank Droste is er het bewijs van. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de corporatiesector en is sinds juni 2015 breed inzetbaar als ZZP’er. Corparis bemiddelde in de opdracht voor Nijhuis Bouw B.V., waar Frank het al een jaar en negen maanden prima naar zijn zin heeft als woonconsulent. We vroegen Frank naar het verloop van zijn carrière en de samenwerking met Corparis.

Hij leerde ooit voor kok, droomde van een stage op Curaçao en wilde graag naar Engeland. Maar het werd  Stichting GOBA (nu Salland Wonen) in Raalte. En hoe groot het contrast ook is, daar maakt Frank kennis met het werk waar hij tot op de dag van vandaag energie van krijgt. Frank: ”Toen ik na mijn koksopleiding in dienst ging, had ik tijd om na te denken over wat ik echt graag wilde doen. Ik koos voor een studie Facilitaire Dienstverlening. En door een voorlichting op school raakte ik geïnteresseerd in de volkshuisvesting.”

Boze huurder
Inmiddels heeft Frank veel ervaring opgedaan bij verschillende woningcorporaties. Maar zijn eerste klantcontact bij Salland Wonen vergeet hij nooit meer. Lachend: “Op één van mijn eerste werkdagen trof ik een boze huurder aan de balie. Wij hadden zijn dakgoten schoon gemaakt, terwijl nog niet al het blad van de bomen was gevallen. Ik heb hem toen uitgelegd dat we bij heel veel huurders de dakgoten schoon maken. En dat we niet kunnen wachten tot bij iedereen het blad is gevallen. Dat snapte hij. Het gaf me een goed gevoel dat hij na ons gesprek gerust gesteld was en tevreden naar huis fietste.”

“Je moet wel empathisch zijn als je in deze sector werkt.”

Empathisch vermogen
Frank is inzetbaar op sociaal beheer, leefbaarheid, overlastbemiddeling, woonfraude en projectbegeleiding. Het sociale aspect loopt als een rode draad door al zijn opdrachten. Frank: “Mijn doel is om mensen te laten wonen. Dus als huurders een betalingsachterstand hebben, dan proberen we samen een regeling af te spreken. Ik kijk wat haalbaar is, hoe klein het maandbedrag ook is. Want ontruiming is echt het laatste wat een woningcorporatie wil. En is er sprake van overlast? Dan bereik je niets als je er met een gestrekt been ingaat. Dus ja, je moet wel empathisch zijn als je in deze sector werkt. En die eigenschap heb ik goed ontwikkeld.”

“Ik kom veel bij mensen achter de voordeur. Als ik merk dat er problemen zijn op sociaal vlak, dan verwijs ik door naar hulpverlenende instanties.”

Achter de voordeur
Ook in zijn opdracht bij Nijhuis Bouw merkt Frank dat hij zijn sociale pet niet zomaar af kan zetten. “Als woonconsulent houd ik me bezig met het begeleiden en informeren van bewoners over onderhoudswerkzaamheden aan hun huis. Ik zorg ervoor dat projecten goed verlopen. Maar ik ben er niet alleen om woningen volgens de planning op te knappen. We hebben dan wel 300 dezelfde woningen, maar 300 verschillende huishoudens. Ik kom veel bij mensen achter de voordeur. En als ik merk dat er problemen zijn op sociaal vlak, dan verwijs ik door naar hulpverlenende instanties. Dat sociale, dat zit er nou eenmaal in”, aldus Frank.

“Ik heb geen geschiedenis in de organisatie en ook geen toekomst. Dat maakt dat ik dingen soms makkelijker kan zeggen en voor elkaar krijg.”

Oude bekende
Corparis is een oude bekende van Frank. “Veel van de Corparis consultants ken ik nog van Interlink”, vertelt Frank. “Werken via Corparis bevalt me goed. Het is een laagdrempelige organisatie. En ook als ZZP’er ervaar ik het warme nest waar vaste medewerkers vaak over vertellen.” Eerder deed hij via Corparis een opdracht als consulent herstructurering bij woningcorporatie Woonborg in het Drentse Vries. Enthousiast: “Ook daar had ik het uitstekend naar mijn zin. Het voordeel van interimopdrachten is dat ik als professional binnenkom. Ik heb geen geschiedenis in de organisatie en ook geen toekomst. Dat maakt dat ik dingen soms makkelijker kan zeggen en voor elkaar krijg. Maar ik kom niet alleen brengen. Ik leer ook veel en dat neem ik weer mee in volgende opdrachten.”

Enthousiast geworden?

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.