Werken via Corparis kan als interim professional, maar het is ook mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan. Anne Slegtenhorst werkt als wijkconsulent op zzp-basis: “Ik wil graag als zzp’er werken, omdat ik daarnaast de vrijheid wil hebben om ook nog andere dingen te doen.”

Maatschappelijke bijdrage
Toen Anne terugkeerde naar Nederland, na even in het buitenland te hebben gewoond, besloot ze voor werk te kiezen waarmee ze maatschappelijk iets zou kunnen betekenen. “Ik kwam bij Vestia terecht. Eerst als secretaresse, maar ik groeide uiteindelijk door tot manager en werkte bij verschillende corporaties, als laatste bij Havensteder.” Maar toen deed de economische crisis zijn intrede en ging het bedrijf reorganiseren. Anne kreeg een projectleidersfunctie aangeboden, maar die sloeg ze af. Ze had altijd al de ambitie gehad om voor zichzelf te beginnen zodra haar kind in de pubertijd kwam. Ze nam ontslag en begon haar eigen bedrijf in coaching en trainingen. “Ik dacht: als ik voor mezelf werk, kan ik mijn eigen agenda indelen, maar niets is natuurlijk minder waar.”, lacht ze. “Een eigen bedrijf starten is keihard werken. Het leuke aan het ondernemerschap vind ik dat ik mijn eigen ideeën en creativiteit erin kwijt kan. Na vijf jaar keihard aan mijn bedrijf te hebben gewerkt, heb ik het verkocht.”

 

“Ik wil graag als zzp’er werken, omdat ik daarnaast de vrijheid wil hebben om ook nog andere dingen te doen.”

 

Als zzp’er aan de slag
“Ik ben 54, heb mijn bedrijf verkocht, wat ga ik nu doen? Dat dacht ik toen.”, vertelt Anne. “Ik wilde niet meer in vaste dienst, ik wilde wel ondernemer blijven. Dus koos ik ervoor om als zzp’er aan de slag te gaan.” Anne kwam in contact met Corparis en er was meteen een klik: “Ik had een gesprek gehad en dat voelde meteen heel fijn. Ik heb verteld over mijn ervaring en aangegeven dat ik niet per se een managementfunctie wilde vervullen, maar dat ik ook echt een doener ben.” Anne gaat uiteindelijk aan de slag als wijkconsulent bij Woonkracht10 voor 32 uur in de week. “Omdat ik als zzp’er 32 uur in de week werk als wijkconsultent, heb ik daarnaast nog mijn handen vrij voor andere dingen. Zo geef ik vaak nog trainingen en coachingsessies in de avonduren of weekenden. De ideale combinatie.”

 

“Ik ben 54, heb mijn bedrijf verkocht, wat ga ik nu doen?”

 

Coachingskills
Als wijkconsulent houdt Anne zich bezig met sociale problematieken in de wijken. Deze kunnen variëren van burenruzies tot psychische problemen, die vaak zijn ontstaan doordat de zorg zich heeft teruggetrokken. “Ik kom in contact met deze mensen en ga het gesprek aan. Ook in samenwerking met gemeenten, politie, buren, de GGD en andere hulpinstanties kijken we hoe we deze mensen kunnen begeleiden naar de juiste zorg en hoe we de schade zo beperkt mogelijk kunnen houden.”
Tijdens haar werk komen haar coachingskills goed van pas. “Ik weet hoe ik mensen moet coachen en dat helpt ook in mijn werk als wijkconsultent. Ik krijg vaak te horen dat ik rustig reageer en kalm blijf. Dit doe ik meestal onbewust, maar soms ook bewust.”

 

“Ik weet hoe ik mensen moet coachen en dat helpt ook in mijn werk als wijkconsulent.”

 

Ontwikkeling
Anne heeft aangegeven dat ze graag verder wil groeien in haar werk in de woningcorporatiebranche. “Wijkconsulent zijn is een goed startpunt en erg leuk om te doen, maar ik wil uiteindelijk verder groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als teamleider, projectleider of een managementfunctie. Ik zie mezelf in ieder geval nog wel even bij Corparis werken, want het leuke vind ik de afwisseling in opdrachten. Daarnaast vind ik het ontzettend fijn dat Corparis zo betrokken is.”

Enthousiast geworden?

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.