Onze professionals maken onze missie mogelijk. Daarom vinden wij het belangrijk dat zij zich kunnen ontwikkelen. Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Wanneer jij wil investeren in jezelf en niet bang bent om in het diepe te springen, zijn wij jouw springplank. Monica van Spronsen durfde de sprong in het diepe aan en startte in mei 2019 bij Corparis als verhuurmakelaar. “Ik zat eigenlijk wel op mijn plek op mijn werk, maar toen ik hoorde van een collega hoe enthousiast hij was over Corparis, werd ik toch nieuwsgierig.”

“Na het eerste gesprek was er meteen een klik”, vertelt Monica. Wat Corparis in een werknemer zoekt, zoek ik in een werkgever. Wat dat is? De mogelijkheid om te kunnen groeien en jezelf te kunnen ontwikkelen, zonder dat daar druk op zit. Ik mag dus zelf het tempo bepalen. Tijdens de eerste training die ik van Corparis volgde, werd dan ook gezegd: “Je stroomt hier in en op het moment dat je weer uitstroomt en Corparis verlaat, willen we dat je dat doet op een hoger niveau dan toen je binnenkwam.” En dat gaf mij meteen een fijn gevoel. Het idee dat Corparis niet alleen beter van je wil worden, maar écht in je wil investeren. De evenementen, de trainingen, maar ook het flexibele team dat altijd meedenkt en voor je klaarstaat, maakt werken voor Corparis voor mij heel leuk.”

“Wat Corparis in een werknemer zoekt, zoek ik in een werkgever”

Breder inzetbaar willen worden
Na negen maanden in dienst te zijn bij Corparis, heeft Monica al een aantal trainingen bijgewoond. “Op het moment heb ik meer interesse in persoonlijke ontwikkeling, ik heb bijvoorbeeld een tweedaagse training timemanagement gevolgd.” Ook voor haar functie als verhuurmakelaar heeft Monica bepaalde eigenschappen nodig die ze wil ontwikkelen. “Als interim professional moet je je thuis kunnen voelen op een plek die niet heel lang je plek zal zijn. Je wordt vaak ingezet bij ziekte, zwangerschapsverlof of als er een reorganisatie zal plaatsvinden. Dat vergt een bepaald aanpassingsvermogen en je moet kunnen roeien met de riemen die je hebt. Voor de functie van verhuurmakelaar moet je sociaal, flexibel en creatief zijn. Ik zou graag mijn communicatievaardigheden beter willen ontwikkelen en mijn kennis van het werk willen uitbreiden, zodat ik uiteindelijk ook breder inzetbaar word en Corparis mij beter kan gebruiken.”


Woningcorporaties zijn saai

Monica vindt haar werk erg leuk en haalt er veel voldoening uit, maar verhuurmakelaar is niet altijd iets wat ze ambieerde. “Toen ik jong was, wilde ik van alles worden, van stewardess tot patholoog, maar uiteindelijk heb ik voor de studie Sociaal Juridische Dienstverlening gekozen. Het trok me altijd om met mensen te werken, maar het onderdeel Wonen en Leefbaarheid van mijn studie heb ik altijd vermeden. Dat deel vond ik maar saai en stom”, lacht Monica. Maar toen haar stage bij de rechtbank werd afgekeurd, kwam ze bij toeval bij een woningcorporatie terecht en vanaf het eerste moment was ze enthousiast. “Je staat zo dicht op de mens en je maakt alles bewust mee, dat maakt het uitdagend en afwisselend werk.”

“Misschien ben ik over vijf jaar wel zelf ambassadeur van Corparis”

Ambassadeur bij Corparis
Op de vraag waar Monica over vijf jaar staat, antwoordt ze zelfverzekerd: “Dan heb ik nog steeds te maken met Corparis! Ik denk wel dat ik een tijdje blijf plakken en dat ik me in de loop der jaren heb weten te ontwikkelen. Ook denk ik dat ik nog werkzaam ben bij een woningcorporatie. Het is echt leuk werk, je maakt bijna altijd mensen blij, maar er zijn natuurlijk ook momenten dat je iemand moet teleurstellen, maar ook dan bekijk ik hoe ik dat het beste kan aanpakken. En weet je wat me helemaal tof lijkt? Als ik als ambassadeur aan de slag kan bij Corparis, zodat ik zelf ook nieuwe collega’s kan helpen en begeleiden.”

Enthousiast geworden?

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.