André de Langen werkt sinds december 2018 voor Corparis bij verschillende woningcorporaties. In oktober 2020 startte hij met zijn opdracht als regisseur vastgoed/ werkbegeleider mutatieonderhoud bij woningcorporatie Ymere regio Haarlemmermeer. Een hele mond vol. En dat niet alleen. Ook zijn werkdagen zitten behoorlijk vol. Samen met een collega regelt André namelijk alles wat nodig is om een vrijgekomen huis weer opnieuw te verhuren. “Regio Haarlemmermeer verhuurt ongeveer 15.000 woningen. En gemiddeld wisselen zo’n 800 woningen per jaar van bewoners. Dus ja, dat is best druk met z’n tweeën”, vertelt André over zijn nieuwe opdracht.

De 48-jarige Corparisprofessional uit Houten houdt ervan om regelmatig bij een andere corporatie een kijkje in de keuken te nemen. Al valt het niet mee om in coronatijd te starten met een nieuwe opdracht. “Veel collega’s werken thuis en dat maakt het wat lastiger communiceren met elkaar. Natuurlijk hebben we Teams, maar ik houd liever een echt gesprek. Bovendien komen we in deze tijd alleen bij huurders over de vloer wanneer dat echt noodzakelijk is. Regio Haarlemmermeer heeft een wisselend bezit; van nieuwbouw tot woningen die eind jaren 60, begin jaren 70 zijn gebouwd. Hierdoor varieert het mutatieonderhoud van deze woningen behoorlijk.”

 

“Ik vind het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te werken.”


Meer dan geld alleen

Bij Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken deed André ruim tien jaar ervaring op als senior opzichter. Hij heeft de ambitie om door te groeien naar projectleider, maar dat blijkt binnen de organisatie helaas niet mogelijk. In januari 2017 maakt André daarom een uitstapje naar de ‘aannemerij’. “Bij BAM Wonen ging ik aan de slag als projectleider. Ik deed de opnames van nieuwe mutatiewoningen, stuurde de vaklieden uit het onderhoudsteam aan, maakte offertes, handelde klachten af en deed het onderhoud en beheer van alle vastgoedpanden van de gemeente Tilburg.” Na verloop van tijd komt André er achter dat de organisatie minder goed bij hem past: “Bij een aannemer gaat het erom zoveel mogelijk geld te verdienen. Daar kreeg ik steeds meer moeite mee. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te werken. Dat strookte niet helemaal met het werk dat ik deed.”

 

“Het is leuk om opnieuw te beginnen en te groeien in de opdracht.”


Vrijheid en zekerheid

André komt er achter dat de opdrachtgeverskant toch beter bij hem past dan de opdrachtnemerskant. Via via komt hij in contact met een consultant van Corparis. “Dat ging eigenlijk vrij snel”, vertelt André. “Met één belletje was de afspraak geregeld en kort daarna kon ik weer bij een woningcorporatie aan de slag.” Hij voelt zich bij Corparis prima op zijn plek. “De afwisseling in opdrachten en opdrachtgevers vind ik leuk. Natuurlijk kost het even tijd om goed ingewerkt te raken. Je moet de mensen en de systemen leren kennen. Maar het is leuk om steeds ergens opnieuw te beginnen en te groeien in de opdracht. Het geeft mij een bepaald gevoel van vrijheid. En tegelijkertijd heb ik de zekerheid van een vaste baan”, verklaart Andrٞé zijn keuze voor Corparis.

 

“Corparis heeft een sterk, landelijk netwerk.”

 

Veel voldoening
Volgens André zit de kracht van Corparis hem in het sterke, landelijke netwerk. “Maar ook onderling vormen we een hecht team. We hebben goed contact en spreken elkaar regelmatig op bijeenkomsten of tijdens kenniscafés. En als ik een training of opleiding wil volgen, dan biedt Corparis mij ook die mogelijkheid. Het is op het moment niet te combineren met mijn opdracht, maar ik heb plannen om de opleiding vastgoedregisseur te volgen. Ik heb geen plannen om in de toekomst iets heel anders te gaan doen, want ik heb het hier prima naar mijn zin. Werken bij woningcorporaties geeft mij namelijk veel voldoening. Ik vind het fijn om mensen te helpen met één van de belangrijkste dingen in hun leven: fijn en prettig wonen.”

Enthousiast geworden?

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.