Wil je vrijheid en ruimte om te groeien en te ondernemen? Wil je impact maken en aan de slag met de grote uitdagingen binnen de zorg? Dan ben je bij Corparis aan het juiste adres. Onze collega José heeft dit ook ervaren, zij is in 2020 gestart als Recruitment Consultant. Ze vertelt meer over haar keuze voor Corparis, haar functie en ontwikkeling.

De ervaring van José

In mijn functie van Recruitment Consultant ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk van zorg professionals. Daarnaast schakel ik ook met onze klanten; zorginstellingen. Deze twee breng ik samen, klinkt mooi toch? In deze functie ben ik o.a. een verbinder, loopbaanadviseur, een gespreks- en sparringpartner voor zowel kandidaat en klant én een luisterend oor als het even tegenzit en soms ook degene die de spiegel voorhoudt in één.

Stap jij ook bij ons aan boord?

Een dag van José:

Dat geen dag hetzelfde is lees je inmiddels bijna in elke vacature tekst. Maar ik kan beamen dat in de functie van Recruitment Consultant dit écht zo is. Waarom? Omdat het werk simpelweg heel dynamisch is en je regie hebt over je eigen agenda. Ik geef je graag een kleine greep uit een dag, maar vergeet niet – deze is dus elke dag anders 😉:

08:30 uur   Gesprek met kandidaat

Ik start mijn dag op kantoor Zwolle. Samen met mijn collega Marije heb ik een kennismakingsgesprek met een ervaren GZ-psycholoog. In dit gesprek pluizen we alles uit; wie hebben we tegenover ons zitten, wat zijn haar ambities, wat zoekt zij in een nieuwe baan (en wat ook absoluut niet), wie zijn wij als Corparis en zijn wij een goede match voor elkaar?

10:00 uur   Contractvoorstel

Vol energie na dit leuke gesprek ga ik aan de slag met het vervolg; het doen van een contractvoorstel aan deze kandidaat. Tussendoor spreek ik telefonisch met een klant om een vacature te bespreken, waar ik vanmiddag meteen mee aan de slag kan. Ook bel ik nieuwe kandidaten en professionals die voor ons werken.

13:00 uur   Naar een klant

Na de lunch ga ik naar een evaluatiegesprek met een arts die voor mij werkt. Dit is een driegesprek waar ook haar supervisor bij aansluit. In dit driegesprek bespreken we hoe de werkplek bevalt, wat er goed gaat, waar ze mogelijk tegenaan loopt en hoe zij zich verder wil ontwikkelen. Ik adviseer haar een training uit onze Academie te volgen, want ik weet dat er in onze Academie een training staat die aansluit bij haar leerdoel. Met de supervisor bespreken we hoe de arts functioneert en welke feedback zij kunnen geven.

15:00 uur   Terug in Zwolle

Na het gesprek rijd ik weer terug naar Zwolle. Nu bel ik een collega om te vragen of zij al wat meer informatie heeft over de Corparisdag van morgen. Dit is voor ons namelijk een verrassing, maar ik ben erg benieuwd. Eenmaal terug op kantoor ga ik nog aan de slag met de administratie van deze dag, schakel ik met onze backoffice voor een vraag over een leaseauto voor de kandidaat die ik vanmorgen heb gesproken en overleg ik met mijn collega’s van het recruitment team over de wervingsacties van een vacature.

Meer weten?

Wil je in gesprek over hoe jij een rol van betekenis kan hebben bij Corparis? Klik dan op de button hieronder! Heb je nog vragen? Bel of app Marije via 06-21195214. 

Comments are disabled.