Ontwikkelen staat gegraveerd in ons DNA. Met onze leergierige professionals maken wij dagelijks de wereld een stukje beter. Milou Peek, interim psycholoog, helpt ons hierbij. Corparis investeert in mensen die in zichzelf geloven en met ons mee willen groeien. Zo ook in Milou.

Te mooi om waar te zijn
Milou was nog bezig met het schrijven van haar these, maar had grote dromen. Ze wilde graag starten als psycholoog in de klinische praktijk. “Het is lastig om hier tussen te komen als beginnend professional”, vertelt Milou. Ook was zij er nog niet over uit welke richting zij op wilde. Het mooiste zou zijn om overal een kijkje te kunnen nemen. Na een oriëntatie op internet kwam Milou Corparis tegen. “Corparis vond het juist goed dat ik geïnteresseerd was in meerdere doelgroepen. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn”. Inmiddels is Milou al enkele maanden werkzaam bij haar eerste opdrachtgever in de ouderenzorg en kijkt ze uit naar haar volgende uitdaging.

Over het Corparis DNA
Milou heeft in het verleden een tijdje als examentrainer gewerkt. “Ik moest hier veel het initiatief nemen en dit vond ik fijn. Ik ben van mijzelf meer introvert en ik heb geleerd meer van mijzelf te laten zien”. Deze kwaliteiten neemt Milou mee in haar werk binnen Corparis. Naast psycholoog, is Milou ook opgeleid als onderzoeker. “Ik vind het belangrijk om kritisch te blijven binnen een bedrijf. Dit herken ik zeker in het Corparis DNA. Ik heb gemerkt dat Corparis selectief te werk gaat. Zij kijken echt naar hoe een persoon in elkaar zit en sluiten vervolgens hier goed bij aan, zodat ik mijn doelen kan behalen. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe ik mijzelf beter kan maken, maar óók naar hoe Corparis zichzelf kan verbeteren”.

 

“Een externe groep die meedenkt over mijn ontwikkeling; dat vind ik heel prettig.”

 

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop
Over de mogelijkheden die Milou binnen Corparis krijgt, is zij erg tevreden. Zij geniet van haar werk als psycholoog, maar heeft ook realisatiemomenten. “Je hebt te maken met een hoge werkdruk en soms lopen processen niet helemaal goed”. Hierbij haalt Milou veel uit haar intervisies. “Ik voel mij heel erg gesteund. Ik spar met medeprofessionals over overkoepelende thema’s. Het is heel fijn om herkenning te krijgen voor iets wat jij ook meemaakt in de praktijk. Dit geeft handvaten om op te steunen”.

Waarom het werken voor Corparis zo leuk is? Daar is Milou over uit. “Je hebt twee werkgevers. Naast het werk dat je iedere dag doet, heb je een kring die ernaast staat om jou te ondersteunen. Met trainingen, intervisies en supervisie. Dit vind ik heel fijn”.


Het bijzondere vak van de psycholoog
“Ik vind het heel bijzonder dat je mensen in korte tijd heel goed leert kennen”, vertelt Milou. Iets betekenen voor andere mensen is voor haar heel belangrijk. Milou vindt het mooi om de vertaalslag te maken voor mensen die minder van het menselijk brein af weten. Niet alleen de cliënt wordt verder geholpen, maar ook diens naasten. “Als je de kennis hebt, begrijp je het gedrag van de cliënt. Ik vind het mooi om de mensen die deze kennis niet hebben, uit te leggen waar het gedrag vandaan komt en hoe zij hiermee om kunnen gaan”.

 

“Veel kennis opdoen en veel dingen meemaken, zo vind ik mijn eigen plek.”

 

Rust
Als interim professional heb je te maken met meerdere opdrachtgevers. Je moet kunnen switchen. Voor Milou is dit een ideale gelegenheid. “Ik vind het heel leuk om rond te kijken, zeker vanuit mijn onderzoekersachtergrond. Zo kan ik kijken wat bij mij past en mijn eigen werkwijze ontwikkelen. Dit is voor mij echt een groot voordeel van detacheren”. Naast het ontdekken van verschillende doelgroepen, geeft Corparis Milou rust. “Het geeft mij veel rust dat ik interim psycholoog ben. Mocht een opdrachtgever een keer niet helemaal passen, is dit niet erg. Door bij diverse opdrachtgevers te werken, kan ik erachter komen welke doelgroep en organisatie het best bij mij past”.


Vol ambitie
In het toekomstplan van Milou staat op dit moment verbreding op nummer 1. “Uiteindelijk wil ik klinisch neuropsycholoog worden. Hier heb ik nog wel wat opleidingen voor nodig. Tot die tijd blijf ik lekker rondkijken”. Milou wil diverse doelgroepen ontdekken, om te kijken waar haar hart ligt. Zij wil hier goed de tijd voor nemen. “Mijzelf hier tegelijk bij ontwikkelen, voor nu is dit mijn plan!”.

Enthousiast geworden?


Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?

En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.