Woningen verhuren kon ze al. En ook werken met een oudere doelgroep was bekend terrein. Toch was de overstap van een woningcorporatie naar een zorgorganisatie even wennen voor Margriet de Vries uit Leeuwarden. “Ik heb echt de taal van de zorg moeten leren spreken”, vertelt ze. “Termen als somatiek, psychogeriatrie en Wlz-indicaties waren begin dit jaar nog onbekend terrein voor me.” Maar de tijdelijke opdracht bij Zorgorganisatie ZINN blijkt een goede match. “Het is verantwoordelijk en betekenisvol werk. Ik ben erachter gekomen dat dit een functie is waar ik heel blij van word. En waarin de dingen waar ik goed in ben, samen komen”, vertelt Margriet gepassioneerd over haar opdracht als instroomcoördinator.

 

Margriet weet duidelijk waar ze energie van krijgt. Maar dat is niet altijd zo geweest. Na haar studie communicatie krijgt ze een baan als medewerker verhuur bij vastgoedbeheerder MVGM. Hier beleeft ze een leuke en leerzame start binnen de vastgoed sector. “Helaas kon ik daar niet doorgroeien en daarom ging ik na drie jaar op zoek naar iets anders.” Margriet kiest vervolgens voor het beroep waarvoor ze is opgeleid. Bij TKP gaat ze aan de slag als communicatieadviseur. Maar die baan brengt haar niet het werkplezier waar ze op had gehoopt: “Ik zat veel te veel achter mijn computer en miste het echte contact met mensen. Ik fleurde bijvoorbeeld al op als ik iemand mocht bellen.” In die tijd komt ze in contact met Corparis. “Na een aantal leuke gesprekken voelde ik dat dit wel weer een goed pad kon zijn waarin ik mij verder als professional kon ontwikkelen.” Ze besluit ervoor te gaan en komt als interim professional bij Corparis in dienst. Nog voordat er een opdracht is.


“Ik ontdekte steeds beter waar mijn hart ligt”

 

Contact met mensen
Die komt er op 1 december 2016 bij Woonzorg Nederland als bewonersconsulent. Corparis collega Ramon Gerritzen heeft er ook zijn opdracht en wacht haar de eerste dag op. “Ramon werd mijn buddy en maakte mij wegwijs binnen de organisatie. Zowel bij Woonzorg als binnen Corparis. Dat was superfijn! Hierdoor stond ik er niet alleen voor.” Na anderhalf jaar switcht Margriet binnen Woonzorg naar de functie projectmedewerker en communicatieadviseur van het aardbevingsteam. Maar na negen maanden begint het weer te knagen en gaat ze het gesprek aan met haar consultant binnen Corparis. Ze mist het echte contact met bewoners en heeft behoefte aan een meer dynamische werkomgeving. Die vindt ze in Veendam als wijkconsulent, bij woningcorporatie Acantus. De opdracht is niet naast de deur: Margriet is er dagelijks vijf kwartier voor onderweg, enkele reis. “Maar als je iets doet wat je leuk vindt, dan voelt het niet als een opgave. Ik ontdekte steeds beter waar mijn hart ligt.”


“Het voelt goed om van betekenis te zijn voor mensen die dat echt nodig
hebben”

 

Van betekenis zijn
Margriet vertelt dat ze altijd al interesse had in de zorg. En na een paar jaar in de corporatiesector begon het te kriebelen om dit verder te onderzoeken. Via het netwerk van Corparis heeft ze netwerkgesprekken om zich ook binnen de zorgsector te oriënteren op haar mogelijkheden als interim professional. Die ontdekkingstocht krijgt een mooie wending. Op 1 maart 2020 begint Margriet aan de functie waarvan ze opnieuw veel energie krijgt. ZINN heeft een tijdelijke opdracht voor een instroomcoördinator. “ZINN is een zorgorganisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand”, legt Margriet uit. “Als instroomcoördinator ben ik het eerste aanspreekpunt voor mensen die bij ZINN willen wonen in één van de zes locaties. Vanaf het moment dat ze op de wachtlijst komen tot het moment dat ze een kamer of appartement betrekken. En alles daar tussenin. In deze functie ben ik echt een spin in het web. Ik regel veel en spreek bewoners, familieleden, mantelzorgers en collega’s van alle afdelingen waarvoor ik de wachtlijsten beheer. Door de coronacrisis vindt vrijwel al het contact telefonisch plaats en kunnen we mensen helaas niet meer rondleiden. Desondanks voelt het goed om van betekenis te zijn voor mensen die dat echt nodig hebben. In deze functie en bij ZINN komen wonen en zorg prachtig samen. Daar word ik zo blij van!”


“In een tijd waarin veel collega’s vanuit huis werken is het belangrijk dat je iedereen erbij houdt”

 

Verbinding houden als Corparis ambassadeur
Margriet vertelt dat ze ook een paar uur per week besteed aan haar rol als ambassadeur bij Corparis. “Een ambassadeur is opgeleid om een groep Corparis professionals te begeleiden in hun ontwikkeling. Vergelijk het maar met het buddysysteem dat we eerder kenden. Voor de collega’s uit mijn team ben ik het aanspreekpunt voor vragen over hun ontwikkeling, trainingen en opleidingen. We wisselen daarnaast ervaringen uit en proberen zo de verbinding met elkaar en Corparis te houden. In een tijd waarin veel collega’s vanuit huis werken is het belangrijk dat je iedereen erbij houdt. Daarom organiseren de ambassadeurs online Kenniscafés en andere leuke online events. Die rol als ambassadeur is voor mezelf ook een mooie ontwikkeling en toevoeging aan mijn werk bij mijn opdrachtgever.”

“Corparis geeft mij het vertrouwen om nieuwe dingen te proberen”

Vertrouwen in de toekomst
Eind december zit de opdracht bij ZINN er voor Margriet op. En hoewel ze het enorm naar haar zin heeft, maakt ze zich geen zorgen over de tijd daarna. “Ik weet steeds beter wat ik wil. Dat komt door mijn werkervaring en doordat Corparis mij het vertrouwen geeft om nieuwe dingen te proberen. Dankzij Corparis heb ik mijn netwerk nu ook in de zorgsector kunnen uitbreiden. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat er hierna weer een mooie opdracht op mijn pad komt”, besluit Margriet.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.