Onder andere Corparis zorgde ervoor dat Morad Ratin weer zelfvertrouwen kreeg. Dat zelfvertrouwen helpt hem groeien in zijn werk. Ook koos hij ervoor zich verder te ontwikkelen door een opleiding te volgen om zijn uiteindelijke ambities te kunnen realiseren. “Ik begon als wijkbeheerder en ben opgeklommen tot huismeester. Nu ga ik een minor volgen om sociaal beheerder te kunnen worden.”

In een dip
Morad Ratin kwam een aantal jaren geleden in een dip terecht door persoonlijke omstandigheden. Om hier weer bovenop te komen, startte hij met vrijwilligerswerk. Als wijkbeheerder bij Haagwonen in Den Haag had hij de taak woningcomplexen te controleren op leefbaarheid en veiligheid. “Dat werk beviel me goed en was een goede oefening om weer te wennen aan betaald werk en de bijbehorende werkdruk.” Vervolgens kon Morad aan de slag in een functie als wijkbeheerder in Leiderdorp. Toen hier zijn contract afliep, kwam hij in contact met Corparis.

Begeleiding door Corparis
“Ik had een leuke klik met de recruiter van Corparis. Ze zagen mijn vrijwilligerswerk als voordeel, waar andere recruiters vinden dat vrijwilligerswerk gelijk staat aan het niet kunnen omgaan met werkdruk.” Morad besloot aan de slag te gaan voor Corparis en startte als wijkbeheerder. Hij werd begeleid door Jacqueline, met wie hij een goede band opbouwde. “Soms vond ik het werk lastig, maar dan ging zij het gesprek met me aan. Ze zorgde ervoor dat ik weer zelfvertrouwen kreeg. Het gesprek was altijd opbouwend, niet verwijtend. Op een coachende manier begeleidde ze me vooral het eerste jaar heel goed. Ik heb geleerd om te gaan met kritiek en naar mezelf te kijken. Ook ben ik communicatief sterker geworden, kan ik beter omgaan met werkdruk en ben ik zelfstandiger geworden.”

“Op een coachende manier begeleidde ze me vooral het eerste jaar heel goed”

Van wijkbeheerder tot huismeester
Toen Morad bij Corparis kwam werken, wilde hij niet voor altijd wijkbeheerder blijven, hij wilde doorgroeien tot huismeester en uiteindelijk tot sociaal beheerder. “Ik ben erg ambitieus. Ik heb prikkels nodig; ik hou van uitdaging en als ik die niet krijg, ga ik ernaar op zoek.” Morad volgde onder andere de cursus Huurrecht via de Corparis Academie en woonde een aantal kenniscafé-sessies bij. Dit zorgde ervoor dat Morad kon doorgroeien tot huismeester. Om zijn ambitie om sociaal beheerder te worden te kunnen waarmaken, stopt hij per 1 september bij Corparis om een minor te volgen. “In februari ben ik met de opleiding Bestuurskunde begonnen en in september start ik met de minor Sociale Innovatie. Vanaf dat moment moet ik veel naar school en dat wordt lastig combineren met mijn werk. Daarom heb ik ervoor gekozen om me volledig te focussen op mijn minor.”

“Ik heb prikkels nodig; ik hou van uitdaging en als ik die niet krijg, ga ik ernaar op zoek”

Zelfvertrouwen
Dat Morad nu een opleiding volgt, is mede dankzij Corparis. “Het werken voor Corparis en de begeleiding die ik kreeg, gaven mijn zelfvertrouwen een boost. Ik kreeg weer vertrouwen in mijzelf. Die ambitie om te groeien binnen mijn werk is er altijd wel geweest, maar Corparis heeft me het laatste zetje gegeven. Ze hebben me als het ware aan de hand meegenomen het werktraject in. Als je dan merkt dat het goed gaat en contracten verlengd worden, geeft dat vertrouwen.”

“De ambitie om te groeien binnen mijn werk is er altijd wel geweest, maar Corparis heeft me het laatste zetje gegeven”

Enthousiast geworden?

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?
En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.