Het reisverhaal van Tessa

Tessa heeft haar studie geneeskunde afgerond, is vervolgens gaan werken als arts en werkt ze nu als Recruitment Consultant en Ambassadeur bij Corparis. Door de verschillende werkplekken via Corparis kon zij ontdekken wat ze het allerleukste vindt. Lees hier de reis van Tessa bij Corparis

Opleidingen binnen de zorg

Tessa vond vooral de eerste drie jaar van haar studie geneeskunde – de theoretische achtergrond – heel erg leuk. Vanaf jaar drie ging ze coschappen in het ziekenhuis lopen. Tessa: ”In het begin dacht ik, ik word die arts in die witte jas die in het ziekenhuis mensen beter gaat maken.”

 

Maar hoe verder ze in de opleiding kwam, hoe meer ze merkt dat ze echt getraind wordt om die zelfstandige, efficiënte arts te worden met maar weinig tijd voor de patiënt en het verhaal achter de patiënt. En dat ervoer ze als beklemmend en benauwend. Tessa: “Met name omdat ik het zelf ook graag voor iedereen goed wil doen. Ik kwam eigenlijk in de knoei met mijn eigen perfectionisme en de tijdsdruk die er steeds meer op kwam liggen. Daardoor merkte ik eigenlijk van phoe ik weet niet of ik wel in het ziekenhuis wil werken, want dit valt me best zwaar.”

 

Ze besloot om zich meer te richten op de huisartsenopleiding. Maar ook hier was veel tijdsdruk. Tessa: “Iedere 10 minuten moet je de volgende patiënt weer zien en ook daar heb je niet de tijd om echt stil te staan bij de patiënt en te vragen waar kan ik je nu echt bij helpen. Dat is eigenlijk de reden dat ik dacht, het ziekenhuis is het niet, de huisartsopleiding ook niet en toen ben ik verder gaan kijken.”

 

Wil jij aan de slag binnen de zorgsector? Doe de DNA check om te kijken of we bij elkaar passen!

Aan de slag bij Corparis

“Ik had de mogelijkheid om bij Corparis op verschillende werkplekken en bij verschillende specialisaties te gaan kijken.”

Bij Corparis kreeg ze de mogelijkheid om te ontdekken wat ze wilde gaan doen als arts.
Tessa: “Ik had de mogelijkheid om op verschillende werkplekken en bij verschillende specialisaties te gaan kijken. Ik heb nu een opdracht waar ik veel meer ruimte heb voor de client. Waar ik veel meer de tijd hebt voor de patiënten en meer de tijd heb voor het verhaal.”

 

Ook aan de slag binnen de zorg?
Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op! 

 

Groei en ontwikkeling met de Corparis Academie

Ze heeft de afgelopen jaren een behoorlijke persoonlijke groei doorgemaakt met behulp van trainingen en ook met een coachingstraject. Tessa: “Via de Corparis Academie heb ik een training motiverende gespreksvoering gedaan, en ook bijvoorbeeld hoe je omgaat met veeleisende families of patiënten.”

 

Daarnaast heeft wandelcoaching haar heel erg geholpen om met haar perfectionisme om te gaan. Je wordt gecoacht terwijl je buiten in de natuur wandelt.

 

Via Corparis kreeg ze de kans om een opleiding te doen als ambassadeur. Tessa: “Als ambassadeur begeleid en ondersteun ik andere zorgprofessionals in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dus eigenlijk alles wat ik als arts zoek in mijn werk. De ruimte en de aandacht voor een ander, dat kan ik nu allemaal doen in mijn werk als ambassadeur!”

 

Inmiddels werkt Tessa niet meer als arts, nu werkt zij naast haar taken als ambassadeur als Recruitment Consultant bij Corparis.

 

Nieuwsgierig of jij ook zo goed bij Corparis past? Doe de DNA check om te kijken of we bij elkaar passen!

 

Comments are disabled.