Tara Terpstra werkte drie jaar voor Corparis bij VNN, toen ze overwoog om voor zichzelf te beginnen. De flexibiliteit en in een korte tijd ervaring opdoen met verschillende doelgroepen, sprak haar wel aan. Anderzijds was kiezen voor het volledige ondernemerschap een te grote stap en daarom ging ze met Corparis in gesprek over de zzp-mogelijkheden. Nu werkt ze nog steeds bij de VNN voor 16 uur in de week en daarnaast vervult ze een zzp-opdracht bij Lentis als GZ-psycholoog. Tara: “Eigenlijk heb ik nu het beste van twee werelden: de zekerheid en het bekende van een loondienstbaan en het flexibele van een zzp-opdracht.”

Forensische poli van VNN en het FACT team van Lentis
Tara deed de GZ-opleiding in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Mesdag, een tbs-kliniek in Groningen. Tijdens haar opleiding kwam ze in contact met Corparis en die detacheerde haar uiteindelijk bij VNN. “Er is een schaarste aan GZ-psychologen, dus ik dacht: misschien moet ik wel voor mezelf beginnen. Ook omdat mijn vriend en ik het plan hadden om samen op reis te gaan in de toekomst, leek mij het ondernemerschap een slimme keuze. Je bent dan flexibeler in het aangaan van korte contracten. Bovendien denk ik dat ik als zzp’er op een laagdrempelige manier in contact kan komen met verschillende doelgroepen. Toch vond ik het volledige ondernemerschap een spannende stap, daarom ben ik in gesprek gegaan met Corparis over de mogelijkheden.” Tara legde haar ideeën voor en uiteindelijk koos ze voor de combinatie van een loondienstbaan en het ondernemerschap.
“Op deze manier leer ik veel. In mijn baan op de forensische poli van VNN heb ik vaste collega’s, voelt het vertrouwd en weet ik wat ik kan, maar ik vind het ook leuk om nieuwe dingen te ontdekken en me daarin te bekwamen. Op dit moment doe ik dat in het FACT team van Lentis op zzp-basis.”

 

“Op zzp-basis werken is een laagdrempelige manier om in contact te komen met verschillende doelgroepen.”

 

Corparis bemiddelt in zzp-opdrachten
“Corparis heeft me goed geholpen bij de bemiddeling van mijn zzp-opdracht. Er is goed afgestemd wat ik wel en niet wilde en ze zijn toen op zoek gegaan naar een passende opdracht.” Corparis helpt niet alleen bij het zoeken van een opdracht, maar weet ook welke randvoorwaarden van belang zijn bij het aangaan van een opdracht. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom Tara ervoor heeft gekozen om niet helemaal alleen het ondernemerschap aan te gaan. “Hoe zit het bijvoorbeeld met het contract en de verzekering? Dat soort zaken worden allemaal voor mij uitgezocht en geregeld. Ik vind het fijn dat ik me dan volledig kan focussen op de inhoud van het werk.”

 

“Corparis regelt alle randvoorwaarden, zodat ik me volledig kan focussen op mijn werk.”

 

Voor- en nadelen van ondernemen en een loondienstbaan
Het werken op zzp-basis of in loondienst kent zijn voor- en nadelen. Ook Tara kan hierover meepraten: “Wat ik prettig vind aan in loondienst werken is dat je je gaat hechten en binden aan het team. Een nadeel is dat de teamperikelen of de lijn van het bedrijf je ook raken. Daarom vind ik het leuk om op beleidszaken mee te denken. Ik hou me hier ook graag mee bezig bij VNN. Bij Lentis merk ik dat ik me mág inzetten op beleidszaken, maar dat het me minder raakt. Want misschien ben ik binnen een korte tijd weer vertrokken naar een nieuwe opdracht. Een zzp-opdracht voelt wat bevrijdender. Al denk ik zeker dat ik een band kan opbouwen met het bedrijf waar ik als zzp’er werk, ook al is het voor een korte tijd.”

Enthousiast geworden?


Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?

En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.