De Corparis podcast met Lisa

Lisa, een 31-jarige ergotherapeute, vertelt over haar reis met Corparis in een interview met Sarah. Haar verhaal begint twee jaar geleden in Nijmegen. Daar kwam ze toevallig in contact kwam met Meike van Corparis. Lisa vertelt: “Ik heb al werk en ik heb al een woonplaats, dus dat hoeft niet. Maar als ik op reis ga, dan laat ik van me horen.” Uiteindelijk verhuisde ze naar Groningen, waar haar pad opnieuw kruiste met Corparis.

 

Ergotherapie

Lisa legt uit waarom ze ergotherapeute wilde worden en wat haar aanspreekt in dat vak: “Wat ik leuk vind aan ergotherapie is dat het stukje psychisch en het stukje fysiek aan elkaar gekoppeld is en dat we een visueel resultaat bereiken.” Ze benadrukt dat ze geniet van het werken met mensen en het coachen naar doelen. Wat haar bijzonder aantrekt aan ergotherapie, in vergelijking met andere domeinen in de zorg, is dat ze altijd betrokken blijft en zichtbare resultaten ziet.

 

Kennismaking Corparis

Over haar eerste kennismaking met Corparis vertelt Lisa: “Corparis vertelde wat ze allemaal te bieden hebben. En toen zei ik erg sceptisch: Dat kan niet. Waar haal je de investering vandaan of hoe begeleid je dan zo iemand? Dus ik wilde daar toen echt wel wat meer van weten.” Ze geeft aan dat Corparis zich onderscheidt door persoonlijke betrokkenheid, de Corparis Academie en de waardevolle ondersteuning van consultants en ambassadeurs.

 

Reis bij Corparis

Na haar kennismaking met Corparis begon Lisa haar reis als gedetacheerde ergotherapeute in Groningen. Ze vertelt dat ze vooral werkt aan haar persoonlijk leiderschap en hoe Corparis haar daarin ondersteunt. Ze heeft de MapsTell-training gevolgd. Deze training heeft haar geholpen om te ontdekken welke kwaliteiten ze bezit en hoe ze in een team functioneert. Het was een goede voorbereiding op haar persoonlijk leiderschapstraining.

 

Ambassadeur

Lisa is ook Zorgambassadeur bij Corparis. Vanuit deze rol is Lisa betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van collega interimmers. Ze deelt haar ervaring en helpt hen in hun professionele ontwikkeling. Lisa vindt het fijn dat Corparis deze mogelijkheid biedt.

 

Nieuwe omgeving

Door te detacheren via Corparis heeft Lisa de kans gekregen om in een nieuwe stad te wonen en te werken. Dit was bijzonder waardevol voor haar, omdat ze in Groningen nog geen netwerk had opgebouwd. Ze is dankbaar voor de begeleiding en ondersteuning die Corparis bood bij het verkennen van haar nieuwe omgeving.

 

De hoogtepunten van vorig jaar voor Lisa waren de drakenbootrace en Corparisdag. Ze ontmoette hierdoor veel nieuwe mensen.

 

Lisa kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van haar carrière in de zorgsector. Ze hoopt dat Corparis haar blijft verrassen met meer mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in de toekomst.

 

Ook aan de slag binnen de zorgsector?
Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op! 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze podcast? Neem voor vrijblijvende vragen gerust contact met ons op of vul direct de DNA check in om te kijken of wij bij elkaar passen!

Comments are disabled.