De Corparis podcast met Gitta

Gitta is 28 jaar oud, arts en kersverse moeder. Ze vertelt over haar professionele reis en de keuzes die ze heeft gemaakt. 

 

Loopbaankeuzes

Eerst was ze geïnteresseerd in voeding en gezondheid, maar ze ging uiteindelijk geneeskunde studeren. Tijdens haar studie was ze niet zeker of ze wel als arts in een ziekenhuis wilde werken. “Ik wist eigenlijk niet of ik dat wel wilde,” zegt ze. Ze praatte hierover met veel mensen, waaronder studieadviseurs. Uiteindelijk besloot ze toch om co-schappen te doen en dat vond ze geen verkeerde keuze.

 

Gitta vond het werk en het samenwerken in het ziekenhuis tijdens haar co-schappen leuk, maar het was ook moeilijk om werk en privé in balans te houden. Daarom deed ze ook coschappen buiten het ziekenhuis; in de psychiatrie, de ouderenzorg en de sociale geneeskunde.

 

Werken bij Corparis

Na haar studie wilde ze verder ontdekken wat er buiten het ziekenhuis mogelijk is. Ze ging aan de slag bij Corparis, een detacheringsbureau voor zorgprofessionals. Daar kon ze veel verschillende soorten opdrachten doen zonder zich te specialiseren. Ze kreeg coaching toen ze het nodig had. Gitta genoot van haar opdrachten in de poliklinische verslavingszorg en de psychiatrie, en later in de bedrijfsgeneeskunde.

 

Detacheren

Detachering via Corparis geeft Gitta de kans om verschillende soorten werk te doen zonder vast te zitten bij één werkgever. Ze vindt de flexibiliteit fijn, en het is ook handig dat ze soms vanuit huis kan werken, vooral nu ze een jonge moeder is.

 

Toekomst

Gitta weet nog niet precies wat ze in de toekomst gaat doen. Ze gelooft niet dat er een ultieme droombaan is, maar dat elke baan haar uitdagingen en leermomenten biedt. Ze wil als basisarts blijven werken en regelmatig van opdracht veranderen. Gitta staat open voor wat de toekomst brengt!

 

Ook aan de slag binnen de zorgsector?
Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op! 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze podcast? Neem voor vrijblijvende vragen gerust contact met ons op of vul direct de DNA check in om te kijken of wij bij elkaar passen!

Comments are disabled.