Tijdens zijn opleiding geneeskunde wist Olivier Wilkens zeker dat hij orthopeed wilde worden. Na het afronden van zijn opleiding begon hij met veel enthousiasme als arts-assistent orthopedie in het Radboudumc Nijmegen. “Het vak orthopedie was voor mij altijd een droom. Ik heb altijd veel interesse in het bewegingsapparaat gehad en hield van het doelgerichte binnen het vak. Door te opereren maak je meteen het verschil”, vertelt Olivier. Toch kreeg hij na enkele maanden twijfels over zijn keuze.

Specialist of generalist
“Als orthopeed ben je een superspecialist, je focust je als chirurg op één onderdeel van het lichaam, bijvoorbeeld de knie of de schouder. En dat doe je dan de rest van je leven. Ik twijfelde of ik zo’n specialist was of eerder een generalist. Ik besefte dat ik het leuker vind om de hele patiënt te zien in plaats van één specifiek deel.” Olivier besloot de mogelijkheden te verkennen. “Ik was me al aan het oriënteren, zowel binnen als buiten het artsenvak, toen Corparis me benaderde. Eigenlijk diende Corparis zich op het juiste moment aan.”

“Ik twijfelde of ik een superspecialist ben of een generalist. Ik besefte dat ik het leuker vind om de hele patiënt te zien in plaats van één specifiek deel”

Gedetacheerd via Corparis
Om meer de breedte van de zorg op te zoeken, bood Corparis Olivier een opdracht in de revalidatiezorg voor ouderen aan. “Dit leek me interessant, het is namelijk een combinatie van het bewegingsapparaat en de hele patiënt die erbij hoort.” In het begin van 2019 startte Olivier bij geriatrische revalidatiecentrum in Harderwijk. Na elf maanden werd zijn vervolgopdracht de medisch specialistische revalidatie in een revalidatiecentrum waar kinderen na een heftige ziekteperiode of ongeluk komen revalideren. Hierna besloot hij om aan de slag te gaan bij een geriatrische revalidatiecentrum in Arnhem om toch weer meer de ouderenzorg te verkennen.

Ouderenzorg
Olivier merkt dat zijn voorkeur uitgaat naar de ouderendoelgroep. “Ik vind het fijner om met de patiënt zelf te communiceren dan via de ouders“. Tevens is deze doelgroep heel dankbaar en kan je soms met kleine veranderingen de kwaliteit van leven enorm vergroten. Als een oudere iets overkomt, bijvoorbeeld een heupbreuk door een val, dan is er vaak meer aan de hand, bijvoorbeeld iets met de longen of het hart, dit maakt het vakinhoudelijk interessant en divers.

Zoektocht
Voor Olivier is zijn loopbaan een zoektocht naar waar het station gaat eindigen. Al heeft hij inmiddels globaal voor ogen welk pad hij zou willen bewandelen, maar dit wil hij niet met oogkleppen op doen. “Ik blijf om me heen kijken. Bovendien biedt Corparis ook handvatten om mezelf te ontwikkelen.” Op dit moment is Olivier bezig met het ambassadeursschap. “Ik merk dat ik energie krijg van het coachen en begeleiden van collega’s in hun loopbaantraject. Op detacheringsbasis ontdekken wat je leuk vindt en tegelijkertijd werken aan je eigen professionele groei, is voor mij echt een pluspunt. Dit kan ik alle artsen adviseren!”

“Op detacheringsbasis ontdekken wat je leuk vindt en tegelijkertijd werken aan je eigen professionele groei, is voor mij echt een pluspunt”

Enthousiast geworden?


Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal?

En wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is?

Comments are disabled.